Hei! Olen Sanna

 
Olen Selkeyttäjä.

Tehtäväni on avata yrittäjille kirjanpidon ja taloushallinnon saloja niin että he huomaisivat, että se on itseasiassa ihan selkeää ja helppoa.

Toimin tulkkina kahden maailman välillä. Asiakkainani on ollut paljon luovia valoihmisiä, joilla on ollut haasteena kohdata kirjanpidon maailmaa. 

Tavoitteeni on auttaa ihmisiä tulemaan toimeen lukujen kanssa ja päästämään irti niihin liittyvästä ahdistuksesta.

Ota yhteyttä

Kirjanpidon taikaa

Useat ihmiset ajattelevat kirjanpidon olevan pakollinen paha.

Se vihon viimeinen asia, joka täytyy hoitaa. Ja suodaan se heille.

Kirjanpito on kuitenkin oikeasti paljon paljon muutakin kuin pakollista pahaa. Kaikki riippuu aina miltä kulmalta asiaa katsotaan.

Minulle kirjanpito on tarina yrityksestä. Jokainen rivi lukuja ja missä kohtaa luvut paperilla ovat, ovat tarinan kappaleita. Mitä syvemmälle rivien taakse porautuu, sitä kirkkaammin tarina alkaa avautua.

En kuitenkaan aina ole ajatellut näin.

Ennen menin massan mukana ja ajattelin että kirjanpito on tylsää, tietämättä siitä yhtään mitään. Eihän siitä kukaan tykkää ja sitä tekee vaan takakireät nutturapäät... Kunnes sitten eksyin anoppini tilitoimistoon kiireapulaiseksi.

Kun olin aikani tehnyt useiden yritysten kirjanpitoa aloin huomaamaan että jokaisella kirjanpidolla on oma sielu, oma tarina.

Kun pääsin tositteisiin käsiksi, avautui ihan toisenlainen maailma. Maailma, jossa sai seurata mitä yrityksessä on tapahtunut. Päivittäiset valinnat ja päätökset paljastuivat laskujen ja kuittien takaa.

Sopimusten ja myyntien kautta pystyi näkemään millaisia asiakkaita tuo yrittäjä kohtaa ja kuinka paljon. Entä millaisissa paikoissa hän syö? reissaako hän ja jos reissaa niin minkä hän valitsee kulkuvälineeksi.

Ovi yrittäjän elämään avautui siinä silmieni edessä kun astuin hieman kauemmas siitä ajatuksesta että tuossa on nyt kasa kuitteja ja ne pitää syöttää tuonne järjestelmään.

Tositteet kertovat paljon yrittäjästä, siitä miten hän toimii, minkälaisia valintoja hän tekee. Päivät pitkät tositteita tulkitessani opettelin samalla tuntemaan yrittäjiä heidän tarinansa kautta, heidän tositteidensa kautta. Jokainen tarina on erilainen. Jokainen yrittäjä ja yritys on erilainen.

Se oli syy mikä sysäsi minut opiskelemaan kirjanpitoa, jatkamaan anopin viitoittamalla tiellä ja se on syy miksi kerron tätä tarinaa nyt.

Logon tarina 

Logossani on kaksi tärkeintä elementtiä tatuoinnistani, joka ikuistettiin käsivarteeni keväällä 2020.

Olin noin vuosi ennen tatuoinnin tekemistä päättänyt että haluan manifestoida ison summan rahaa. Olin kuitenkin huomannut että rahan ”tilaamisessa” en ollut hyvä. Halusin selventää itselleni, miten voisin ison summan rahaa todentaa elämääni.

Olin haaveillut uudesta tatuoinnista pitkään ja oivalsin että tatuoinnin tekemisen kipu on jotain minkä osaan tuntea ja kuvitella. Se oli tuttua. Päätin yhdistää nämä kaksi manifestointia. Mietin mielessäni summan minkä haluan joko omalle tai yritykseni tilille ja kun tämä summa ilmeentyy, tilaan itselleni ajan tatuoijalle ja ikuistan iholleni uuden kuvan.

Syksyllä 2019 Italiassa ollessani, törmäsin Facebookissa täydelliseen valokuvaan vihreästä koppakuoriaisesta siivet levitettyinä. Nappasin sen talteen odottamaan. Kuin vahvistukseksi, seuraavana päivänä erääseen linnaan kävellessäni, astuin melkein elävän samanmoisen koppakuoriaisen päälle. Nostin hänet turvaan ja kiitin vahvistuksesta. 

Kun sitten kevät 2020 koitti ja surullisen kuuluisa iso K pyyhkäisi koko maailman sekaisin, järjesti se samalla vuosi takaperin päättämäni summan yrityksemme tilille. 

Tuli aika varata aika tatuoijalle ja samalla päättää mitä pirityisen lisäksi käteeni piirtyisi.

Auringonkehrä egyptiläisen ajatuksen mukaan tuntui sopivalta. Auringonnousu, uusi alku. Tavanomainen kuva auringosta ei kuitenkaan tuntunut omalta, niinpä auringon keskustaksi valikoitui the seed of life. Elämän siemen, universaali luomisen symboli, jossa seitsemän samankokoista ympyrää leikkaavat toisensa ja niiden keskiöön syntyy kukka. Elämän kukan perusta. 

Sen sanotaan sisältävän mm. kasvun, kehityksen sekä luovuuden viisauden. 

Näiden vahvojen symbolien kanssa halusin ihooni lisäksi oman voimakasvini. Suopursun. Suopursu on lapsuuteni metsien kasvi. Sen tuoksu vie hetkessä lapsuuteni soille. Suopursua on ennen käytetty rohtona sekä ehkäisemään tarttuvien tautien leviämistä levittämällä niitä on levitelty lattialle. Joten sen suojeluvoiman halusin käteeni myös ikuistaa. Suopursua ei logossani ole mutta se saattaa siellä täällä materiaaleissani vilahtaa.

Pysytään yhteydessä

Liity postituslistalleni!